Előfizetői tartalom

Bajban az önkormányzatok: egy év hiteltörlesztési haladékot kérnek

Portfolio
A svájci frank erősödés megviseli az önkormányzatokat is: a törlesztések emelkedése miatt a Magyar Önkormányzatok Szövetsége levélben kéri Orbán Viktortól, hogy egy évvel később kezdhessék meg a 3 éve felvett hitelek tőketörlesztését. Gémesi György, a Magyar Önkormányzatok Szövetségének elnöke ezt a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában jelentette be.

Gémesi György a rádióműsorban elmondta, az emelkedő törlesztőrészletek miatt elmaradhat az önkormányzati feladatok ellátása, hiszen jelenlegi is "ki van véreztetve" az önkormányzati rendszer, folyamatban az új önkormányzati törvény megalkotása, és a finanszírozás nem nagyon javult az elmúlt időszakban, sőt idén 40 milliárd forinttal kisebb a gazdálkodási mozgástér....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés