Előfizetői tartalom

Bekeményít Argentínával szemben az IMF

Portfolio
Letelt az a 180 nap, amit februárban adott a valutaalap Argentínának arra, hogy hiteles és pontos adatokat szolgáltasson az ország gazdasági helyzetéről, az inflációról és a GDP-ről. Az IMF igazgatótanácsa haladéktalan intézkedésre szólította fel az argentin hatóságokat, és a választól függően további lépéseket helyezett kilátásba.

A piaci elemzők már évek óta tudatában vannak az argentin gazdasági adatok megbízhatatlanságának, ezért számos piaci elemzőintézet saját méréseket végez például az infláció lekövetésére. Ezek alapján a hivatalos (9% körüli) inflációs ráta három-négyszeresét is mérték. Argentína 2010-ben kérte az IMF technikai segítségét az adatok rendbetételére, ám később...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés