Előfizetői tartalom

Bernanke: Korai még a lazítás végéről beszélni

MTI
Ben Bernanke Fed-elnök csütörtökön a szenátus banki bizottsága (Senate Banking Committee) előtti meghallgatásán gyakorlatilag megismételte a képviselőház pénzügyi bizottsága előtt tett kijelentéseit, ahol kifejtette: a Fednek nincs meghatározott menetrendje a kötvényvásárlási program leépítésére, a gazdaság teljesítményétől függően szűkítheti, de akár bővítheti is a program keretösszegét.

Az amerikai jegybank szerepét betöltő szövetségi tartalékbankrendszer, rövid nevén a Fed jelenleg havi 85 milliárd dolláros keretösszegben vásárol kötvényeket, hogy a pénzügyi rendszer számára bő likviditás biztosításával támogassa a gazdasági fellendülést. A keretösszeg várható csökkentésére a Fed által az elmúlt pár hónapban tett jelzések hatalmas árfolyamesést...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés