FONTOS Aggódnak a magyarországi német cégek, eurót és kiszámíthatóbb gazdaságpolitikát akarnak
 
Előfizetői tartalom

Bernanke: rövidesen döntünk a pénznyomtatási programról (3.)

Portfolio
Bár az amerikai munkaerőpiaci helyzet javult valamelyest és a gazdasági lassulás irányába ható tényezők gyengültek valamelyest, de az idő előtti jegybanki monetáris szigorítás jelentős veszélyekkel járna - többek között ezt az üzenetet fogalmazta meg Ben Bernanke Fed-elnök a Szenátus összevont bizottsági ülésére készített beszédében. A piacok ebből azt szűrhetik le, hogy rövid távon még nincs itt a veszélye az eszközvásárlási program (QE3) leállításának, de az, hogy a gazdaság javuló fundamentumairól is beszél Benanke, közép távon megalapozzák ezt a kilátást. Az ülés későbbi részében Bernanke meglepően őszintén el is mondta, hogy a következő kamatdöntő ülések valamelyikén dönthetnek majd a "pénznyomda" visszafogásáról.

Vannak költségek és kockázatok Bernanke a beszédében emlékeztetett arra: a Nyíltpiaci Bizottság már világossá tette a legutóbbi kamatdöntési közleményben, hogy kész növelni és csökkenteni is az eszközvásárlási program volumenét, és egyúttal megállapította, hogy az eddigi Fed monetáris politika segített enyhíteni a deflációs veszélyeket a gazdaságban, illetve...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés