Előfizetői tartalom

Beszólt az IMF-nek Kósa (3.)

Portfolio
Nem mi hívtuk Magyarországra a Nemzetközi Valutaalap szakértői delegációját, hanem "magától idejött", "kértek időpontot, mi adtunk" - vázolta az elmúlt napokbeli IMF-kormány közötti tárgyalások hátterét a köztelevízió ma reggeli adásában Kósa Lajos. A Fidesz alelnöke szerint kényes helyzetben volt a kormány, mert "ha meg nem beszélünk velük", akkor az a kritika éri a kabinetet, hogy "mekkora bunkók vagyunk, hogy nem is beszélünk velük". Kósa szerint nincs realitása annak, hogy a kormány újra hitelcsomagot kérjen a Valutaalaptól és igen kemény megfogalmazással azt mondta: a szervezet állandó magyarországi képviselője, Iryna Ivaschenko, "olyan mértékben nincsen tisztában a magyar helyzettel, amely mellett nem is érdemes konzultálni".

Kósa azon a minapi egyeztetésen, amelyen önkormányzati vezetők és az IMF képviselői találkoztak, nem vett részt, de azt elmondta, hogy az IMF állandó magyarországi képviselőjével korábban már találkozott Szegeden. Érzékeltette: őt az lepte meg a beszélgetés alapján, hogy az IMF szakértője mennyire nincs tisztában Magyarországgal, mivel ott vált nyilvánvalóvá számára...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés