Előfizetői tartalom

Brüsszel: ez még kevés lesz - Intézkedéseket vár a Bizottság

Portfolio
Közzétette az Európai Bizottság a Magyarországról szóló tavaszi országelemzését. A legfontosabb üzenete, hogy bár alacsonyabb deficitet lát, mint februárban, de 3% fölé emelkedő hiánypályát jelez elő hazánk számára. A friss prognózis szerint ugyanis a költségvetés hiánya 2013-ban 3%, 2014-ben 3,3% lehet. A részletekből kiderül: az Európai Bizottság már nem számol azzal, hogy az államnak 2014-ben a zsebébe kellene nyúlnia a jegybank 2013-as eredménye miatt. Ezek a deficitszámok a túlzottdeficit eljárás miatt rendkívül fontosak Magyarország számára és arra utalnak, hogy az Európai Bizottság nem látja egyelőre biztosítottnak, hogy az eljárás alóli kikerülés feltételeit tartósan teljesíti Magyarország. Olli Rehn brüsszeli sajtótájékoztatóján kiderült: három országnak van esélye a friss számok alapján kikerülni az eljárás hatálya alól: Románia, Lettország és Litvánia. Magyarországnak további lépésekre van szüksége ehhez.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter 13 órakor reagál a jelentésre:Kapcsolódó cikkünk2013.05.03Varga 1-kor reagál a brüsszeli számokraA Bizottság tavaszi előrejelzésének fontosabb számait alábbi táblázatunkban foglaltuk össze:Mit mond Olli Rehn? A biztos 11 óra utáni brüsszeli sajtótájékoztatóján kitért azokra az országokra, amelyek esetében hamarosan megszűnhet...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés