Előfizetői tartalom

Chikán: Nem lehet négyévente rendszerváltás

Portfolio
Az intézmények iránti bizalom versenyképességi kulcskérdés (is). A bizalom hiánya súlyos hatékonysági és versenyképességi hátrányokhoz vezet, és ennek a bizalomnak a növelése döntően a politika feltételrendszerén múlik - mondta Chikán Attila egy debreceni konferencián. A Bizalom, közintézmények és a gazdasági/társadalmi prosperitás - Melyik a kulcs a többihez? című rendezvényen a Budapesti Corvinus Egyetem professzora szerint a bizalom helyreállítása történelmileg is hosszú időt és sok erőforrást igényel. És bár a helyzet nem reménytelen, de a bizalmi helyzet ma elég rossz ahhoz, hogy el kellene kezdeni rajt dolgozni.

"A bizalom a szabályszerű, becsületes és együttműködésre kész viselkedés elvárása egy közösségen belül, a közös normák alapján, e közösség más tagjai részéről." - idézte Francis Fukuyama híres mondásást Chikán Attila a debreceni konferencián tartott előadásában. Ennek fényében a Corvinus Egyetem professzora rámutatott: hazánkban a társadalom valamennyi szintjén...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés