Előfizetői tartalom

Döntött a Fed: Még kevesebbért vásárolnak

Portfolio
A mai napon ismertetett döntés szerint további 10 milliárd dollárral lassulnak az eszközvásárlások az Egyesült Államokban. A Fed Nyíltpiaci Bizottságának tagjai teljes összhangban döntöttek erről a közlemény szerint, ami egyébként nagyrészt a korábbi iránymutatásukat ismétli el. Ez már sorban a negyedik kamatdöntés, amin 10 milliárddal lassítottak, és így a vásárlási keret 45 milliárd dollárra módosult, amiből 20 milliárd megy jelzálog-fedezetû értékpapírokra és 25 milliárd államkötvényekre. Mindez nem meglepetés, hiszen a piac pontosan ezt várta, jelentős reakció a határidős kamatokban ezért nem is látszik. A jegybanki közleményben arra tesznek utalást, hogy amennyiben a munkaerőpiacon látott kedvező folyamatok kitartanak akkor tovább folytatják a lassítást. Ezzel az ütemmel egyébként már év végére lezárulhat a válság szülte mennyiségi lazítás harmadik köre is.

2014. április 30. 20:50 Megosztás Folytatják a lassítást, ha továbbra is jól alakul a munkaerőpiac A közlemény ismét megjegyzi, hogy az eszközvásárlások kivezetése nem meghatározott ütemben halad. A lassítás mértéke változhat a jövőben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés