Előfizetői tartalom

Dübörög az ipar

Portfolio
Az ipari termelés volumene az előző év azonos időszakához viszonyítva 2011 januárjában 13,4, munkanaphatástól megtisztítva 10,7%-kal nőtt. Az előző hónaphoz képest a szezonálisan és munkanaptényezővel is kiigazított ipari termelési index januárban 15,3%-kal emelkedett. A KSH most közzétett adatai 0,2 százalékponttal kisebbek, mint a múlt héten jelzett előzetes számok, ám ez nem változtat azon az összképen, hogy a decemberi ipari zuhanás csak egy egyszeri esemény volt. A nemzetközi környezet továbbra is támogatólag hat az exportvezérelt szektorunkra, ami a GDP-statisztika szerint jelenleg egyetlen motorja a magyar gazdaságnak.

Az ipari kibocsátás januári bővülésében az alacsony bázis és a munkanaphatás egyaránt érvényesül. Tavaly januárban a termelésben kisebb mértékű, 3,5%-os volumennövekedést mértünk. Az ipari termelés motorja változatlanul az exportorientált vállalatok teljesítménye, a hazai eladások nem érték el a 2010. januári szintet - írja gyorstájékoztatójában a KSH. Az ipari...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés