Előfizetői tartalom

Egekben a költségvetés hiánya - mi áll a háttérben? (2.)

Portfolio
A két héttel ezelőtt közölt gyorstájékoztatónak megfelelően közel 1500 milliárd forintos hiány keletkezett az első hét hónapban az államháztartásban (önkormányzatok nélkül). A kimagasló júliusi deficit a MOL-részvénycsomag megvásárlásával függ össze. Közben a bevételi oldalt lényegesen gyarapították az átmeneti válságadók. A minisztérium részletes tájékoztatója továbbra is hangsúlyozza, hogy elérhető a 2011-es költségvetési hiánycél, azonban nem tesz említést az Orbán Viktor által tegnap említett 100 milliárd forintos elcsúszásról.

Kapcsolódó cikkünk2011.08.18"Változhat, vagy szinten maradhat az idei költségvetés többlete" (NGM)Júliusban 459,9 milliárd forint lett az államháztartás központi alrendszerének - önkormányzatok nélkül számított - egyenlege. Ezen belül a központi költségvetés 460,1 milliárd forintos, a társadalombiztosítás pénzügyi alapjai 23,7 milliárd forintos deficittel, az elkülönített...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés