Előfizetői tartalom

Félelmetes magasságban jártak az olasz hozamok, lépett az EKB

Portfolio
Egyre drámaibb a helyzet az olasz kötvények piacán: 10 éves kötvényhozam sorra dönti az új csúcsokat, miután a befektetõk egyre jobban aggódnak Olaszország jelentõs államadóssága miatt. Gyakorlatilag egy önbeteljesítõ jóslatnak lehetünk szemtanúi. A belpolitikai válság (még nem ismert, hogy mi jön Berlusconi lemondása után) pedig csak fokozza a bizonytalanságot.Fontosabb részletek Távozik Silvio Berlusconi olasz kormányfõ és már nem indul újra az általa februárra jósolt elõrehozott választásokon. A piacok csak átmenetileg tudtak örülni, szerdán szárnyalni kezdtek az olasz hozamok, ezért lépett az Európai Központi Bank is. A miniszterelnök azok után távozik, miután a parlament elfogadja a gazdasági stabilitási törvényt, várhatóan novemberben.

2011. november 09. 15:23 Megosztás Vészhelyzet az eurózónában - Itt hárman már elvéreztek Az elmúlt két hétben rendkívül felgyorsult események alapján lényegében eldőlt, hogy az eurózóna válságkezelésének egyik legfőbb célja, az olasz piacok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés