Előfizetői tartalom

A szakorvosok mennek, a rezidensek maradnak

Portfolio
Az idei első félévben is folytatódott az egészségügyi dolgozók elvándorlása, június végégig több mint 900 szakember - köztük 400 orvos - kért ki szakképesítése külföldön való elismertetése céljából hatósági bizonyítványt. Feltűnő változás, hogy a 30 és 44 év közötti egészségügyi szakemberek kivándorlása felgyorsult a korábbi évekhez képest, így már nem a legfiatalabbak hagyják el legtöbben az országot.

Június végéig 912, külföldi munkavégzéshez szükséges hatósági bizonyítványt állítottak ki az egészségügyi dolgozók számára az Egészségügyi Nyilvántartási és Képzési Központ (ENKK) adatai szerint, köztük 415 orvosnak (legtöbben belgyógyászok, sebészek, aneszteziológusok és háziorvosok), és 259 ápolónak. Tavaly összesen 1943 hatósági bizonyítványt adtak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés