Előfizetői tartalom

Nem sikerül betöltetni az üres háziorvosi körzeteket

Portfolio
Pár napjuk maradt a háziorvosoknak, hogy letelepedési, illetőleg praxisvásárlási támogatásra pályázzanak, amelyeknek célja, hogy csökkentse a tartósan betöltetlen praxisok számát. A közelgő határidő ellenére azonban eddig összesen még csak 39 orvos jelezte, hogy ezekben a körzetekben vállalna munkát, így valószínűsíthető, hogy az erre a célra szánt 750 millió forintos keret több mint fele idén is kihasználatlanul marad - írja a Magyar Nemzet.

Az OEP adatai szerint az eddig beérkezett 39 pályázatból 27 praxisjog vásárlásának támogatására, 12 pedig letelepedési támogatásra vonatkozik. A tartósan betöltetlen háziorvosi körzetek listáját az Országos Alapellátási Intézet honlapján találhatjuk meg. A mostani nyilvános lista szerint - amely a hat hónapnál régebben betöltetlen praxisok adatait mutatja - 238 körzetben...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés