Előfizetői tartalom

Gyógyszerkassza: kellenek az újabb megszorítások

Portfolio
A korábbi évekkel összehasonlítva jól áll az Egészségbiztosítási Alap az első negyedév végén - derül ki az Országot Egészségbiztosítási Pénztár legfrissebb havi adataiból. Márciusban ugyanis - sorozatban a második hónapja - 3,5 milliárd forintos többlettel zárt az alap, ezzel az első negyedév végére közel 3 milliárd forintos többletet hozott össze. A gyógyszertámogatások kiadásai csökkentek az előző hónapban, de még így is a terv felett teljesültek, időarányosan pedig 15 milliárd forint a túlköltés, ami arra utal, hogy valóban szükség van a kormány által februárban beígért pótlólagos megtakarításokra. Már csak pár napot kell várni és fény derül az új intézkedésekre.

Márciusban 3,46 milliárd forintos többlettel zárt az Egészségbiztosítási Alap, miután februárban 6,3 milliárdos többletet hozott össze. Legutóbb 2008 nyarán volt arra példa, hogy két egymást követő hónapban is többletet mutatott az E. Alap egyenlege. Ezzel összesen az első negyedév végén 2,8 milliárd szufficitet halmozott fel, ami a korábbi évekhez képest szép teljesítmény.Lássuk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés