Előfizetői tartalom

Heim Péter: ki kell mondanunk, Magyarország keveset költ az egészségügyre

Portfolio
A makroközgazdászoknak ki kell mondaniuk, hogy több terület is van Magyarországon, ahol az államnak többet kell költenie, és az egyik ilyen terület az egészségügy - jelentette ki Heim Péter az Ybl Klub "Hatékonyabb egészségügy = erősebb gazdaság" című konferenciáján. Az Atticus Investments Zrt. vezégigazgatója úgy véli, hogy többet és hatékonyabban kell az egészségügyre fordítani, és emellett a megelőzésre, rehabilitációra nagyobb hangsúlyt kell fektetni.

Heim Péter szerdai előadásában arra hívta fel a figyelmet, hogy a járulékbevételek aránya a teljes egészségbiztosítási bevételeken belül az idei 74%-ról jövőre 53%-ra csökkehet, egyre nagyobb súlyt képviselnek tehát az egyéb adóbevételek a források között. A GDP-arányos egészségügyi kiadások tekintetében Magyarországon csökkenés volt tapasztalható az elmúlt...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés