Előfizetői tartalom

Nagyon keveset költött áprilisban az állam gyógyszerekre - Ez sem elég?

Portfolio
Sorozatban a harmadik hónapja zárt többlettel az Egészségbiztosítási Alap, ezzel április végére 6,6 milliárdnál áll az összesített szufficit. Ilyen évkezdésre legutóbb 2008-ban volt példa. A gyógyszerkassza ezzel szemben továbbra is kellemetlen folyamatokról tanúskodik, 16 milliárd forintos túlköltés jött össze az év első négy hónapjában.

Áprilisban 3,78 milliárd forintos többlettel zárt az Egészségbiztosítási Alap, ami sorozatban már a harmadik pluszos hónap. Ezzel összesen 6,6 milliárdos szufficit jött össze az év első négy hónapjában, ilyen jó évkezdetre legutóbb négy évvel ezelőtt, 2008-ban volt példa. Az egész évre előirányzott 35 milliárd forintos deficithez képest is kiválóan teljesít tehát...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés