Előfizetői tartalom

Egy újabb pénzügyi katasztrófa előszelének lehetünk szemtanúi?

Portfolio
Példátlan, de a számok alapján egyáltalán nem volt meglepő a Standard and Poor's hitelminősítő minapi döntése, melyben negatívra rontotta az Egyesült Államok adósbesorolásának kilátását. Az USA költségvetési teljesítménye alapján ugyanis egyáltalán nem érdemelné meg "AAA", vagyis első osztályú adósbesorolását, egyedi tulajdonságai azonban kiváltságossá teszik. Ezért nem is valószínű, hogy Amerika elveszíti évtizedek óta fennálló minősítését, másrészt a hitelminősítők nem mernének megkockáztatni egy (az USA leminősítésével járó) újabb pénzügyi katasztrófát.

Váratlan döntés, meglepő reakció Óriási horderejű, sokakat megdöbbentő lépésre szánt el magát a hét elején a Standard and Poor’s amerikai hitelminősítő. Hétfő délután ugyanis közölte: a korábbi stabilról negatívra rontja az Egyesült Államok adósságának "AAA" (első osztályú) besorolásához rendelt kilátást. Nem meglepő módon óriási visszhangot keltett...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés