Előfizetői tartalom

Elárulta kétéves terveit a kormány

Portfolio
Az idei, egyszeri tételek miatt 1700-1800 milliárd forintra duzzadó pénzforgalmi deficit után jövőre 606, 2013-ban pedig 594 milliárd forintos lehet a költségvetés - önkormányzatok nélküli számolt - hiánya - derül ki a Magyar Közlöny hétfői számában megjelent kormányrendeletből, amely a költségvetés főbb soraira vonatkozó 2012-es és 2013-as irányszámokat tartalmazza. A számokból kiolvasható továbbá, hogy a kamatkiadások nemhogy csökkenni, de emelkedni fognak, és az egészségügy is további forráskivonásra kell készüljön.

Az államháztartásról szóló törvény értelmében a kormánynak rendeletben kell bemutatnia - a költségvetési törvény kihirdetése után - a költségvetési bevételeknek és kiadásoknak a tárgyévet követő két évre tervezett összegét. A 2011. évi költségvetésről szóló törvényt tavaly december végén hirdették ki, a kormány pedig most tette közzé a következő év...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés