Előfizetői tartalom

Kevesebb pénzt kap holnap Görögország

Portfolio
Bár egyes országok ellenezték a görög belpolitikai bizonytalanságra tekintettel a holnap esedékes 5,2 milliárd eurós nemzetközi hitelrészlet kiutalását a dél-európai államnak, végül az EFSF igazgató tanácsa úgy döntött, a pénz nagyobb részét átutalják. Az 5,2 milliárd euróból azonban 1 milliárdot visszatartanak, vagyis holnap csak 4,2 milliárdot utalnak - írja a MarketWatch.

21:00 Az EFSF igazgató tanácsának mai közleménye szerint az eredetileg tervezett 5,2 milliárd euró helyett holnap csak 4,2 milliárd eurót utalnak át a hellén államnak. Az indoklás szerint Görögországnak június előtt nem lesz szüksége a fennmaradó 1 milliárd euróra, amit csak szükség esetén utalnának át. Ahogy korábban is, a mentőcsomag részletét egy elkülönített...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés