Előfizetői tartalom

Elkerülhetetlen az újabb magyar megszorítás

Portfolio
A kormánynak rövid időn belül hiteles programmal kell előállnia a hitelminősítők meggyőzése érdekében - véli Gárgyán Eszter, a Citigroup budapesti makroelemzője. A szakértő szerint a kormány csak akkor fordul az IMF-hez új hitelmegállapodásért, ha tovább zuhannak a mélybe a magyar eszközárak. Úgy véli, egyre valószínűbb, hogy ez a jövő év második felében bekövetkezik. Londoni elemzők közben úgy vélekednek, hogy a kormány több feladatot kell teljesítsen a befektetésre ajánlott adósbesorolás megőrzése érdekében.

A hitelminősítők pénteki és szombati figyelmeztetése a kormány számára azt a fő üzenetet kellene közvetítse, hogy nagyon rövid időn belül hiteles költségvetési hiány- és adósságcsökkentést mutasson be. Ez azonban nem valószínű - fogalmaz kommentárjában Gárgyán Eszter, a Citigoup budapesti elemzője, aki szerint az is nagyon valószínűtlen, hogy - a lassuló növekedési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés