Előfizetői tartalom

Elkerülte egymást a kormány és az IMF?

Portfolio
A magyar miniszterelnök jelzése szerint már két hónapja a tárgyalóasztalnál ül, "csak nem jönnek" a nemzetközi hitelt nyújtó szervezetek és a kormány érvelése szerint mindent megtett a hiteltárgyalások elindításához. Mindebből akár az a kép is kirajzolódhatna, hogy két tárgyalóasztal is létezik és ezért elkerülték egymást a felek. Ehelyett azonban inkább arról van szó, hogy nem teljesített még minden elvárt feltételt a magyar kormány a hivatalos hiteltárgyalások megindításához. Ezt a héten egyre több piaci szereplő időhúzásként kezdte értékelni, ami a forint hullámszerű gyengüléséhez vezetett, majd a cáfolatok híre részben megnyugtatta a befektetőket. A kormány és az Európai Bizottság közötti csatározás mellett a héten számos fontos magyar vállalati hír is volt, illetve bekövetkezett a görög államcsőd is, igaz ez már nem rázta meg a piacokat.

Mielőbbi tárgyalási szándékot jelez a kormány... Én két hónapja ott ülök a tárgyalóasztalnál, csak nem jönnek - mondta egy e heti gazdasági rendezvényen Orbán Viktor kormányfő és a tárgyalások elhúzódásáért kizárólag az EU/IMF-párosát tette felelőssé. Mindemellett megerősítette, hogy az országnak pénzügyi védőhálóra van szüksége és Fellegi Tamás,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés