Előfizetői tartalom

Ukrán válság: megszólaltak a szirénák a lövöldözésben

Portfolio
Hétfõn Moszkvában véletlenül kiszivárogtatták a márciusi krím-félszigeti népszavazás tényleges eredményét, amelybõl teljesen más rajzolódott ki, mint amit eddig hittünk a hivatalos adatok alapján. Az, hogy távolról sem volt egységes a támogatottság az Oroszországhoz való tartozásról, alapvetõen megkérdõjelezi Moszkva azon stratégiáját, amelyet most a feltételezések szerint a kelet-ukrajnai területeken követ. Az oroszok agresszív területszerzésére viszont azért nem eszközölnek erélyesebb szankciókat a nyugati országok, mert egyrészt a NATO fõnöke már nem tart attól, hogy az oroszok lerohanják az ukránokat, másrészt a nyugatiak attól tartanak, hogy a környezõ államok is megsínylenék azt. A Nemzetközi Valutaalap pedig már most alacsonyabb növekedéssel számol az oroszokkal és ukránokkal határos országok kapcsán. Közben az ottani erõszakos cselekményeknek hétfõn legalább tíz, de akár több, mint 30, kedden pedig további 8 halálos áldozata is lehetett, amellyel párhuzamosan az ukrán kormány keleti régióknak szánt gesztusát (egy törvényjavaslatot) ma leszavazott az ukrán parlament.

2014. május 06. 21:16 Megosztás Tűzpárbaj a laktanya közelében Lövöldözés tört ki és megszólaltak a szirénák kedd este a Donyeck megyei Mariupolban, ahol a szakadárok által elfoglalt városháza előtt autógumik égnek. A 0629.com.ua mariupoli...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés