Előfizetői tartalom

Durva gázolajár emelés jön! - A kicsiken csattan az ostor

Portfolio
A kormány tervei szerint a szerencsejáték, a dohány és alkoholtermékek mellett a jövedéki adó emelése a gázolaj piacát is érinti, az eddigi literenkénti 97,35 forintos jövedéki adó november elejétől 110,35 forintra hízna. A kormány a lépéstől még idén három milliárd forintos pluszbevételt remél. A fuvarozók és busztársaságok a kereskedelmi gázolajár rendszere miatt várhatóan mitsem éreznek majd a változásból, miközben a kisebb fogyasztóknak az adott esetben akár 400 forint fölé szökő üzemanyagár gondolatával kell megbarátkozni.

Mi történik november 1-től? A jövedéki adó emelése a gázolaj árába azonnal beépülne, 13 forinttal drágítva azt. Mivel a 25%-os áfa teher erre az összegre rakódik rá további 3,25 forintot jelentve literenként, összességében egy lépésben 16,25 forintos áremelésre kerülhet majd sor. A jelenlegi termelői árral, illetve nagykereskedelmi és kiskereskedelmi árrésekkel számolva...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés