Előfizetői tartalom

Kaderják: így nem lesznek energetikai beruházások

A kormány rezsicsökkentési törekvései egyértelműen támogatandók, azonban a végrehajtás módja már számos tekintetben problémásnak minősíthető - véli Kaderják Péter, a Regionális Energiagazdasági Kutatóközpont (REKK) vezetője. A korábbi energiahivatali elnök nem veti el annak lehetőségét, hogy megfelelő előkészítés és a szolgáltatók bevonása mellett kompromisszumos megoldással is rendezhető lett volna a díjcsökkentés, ami által az elmúlt hetekben indított bírósági perek is megelőzhetők lettek volna. Az energiaszektor Európa-szerte jelentős átalakuláson megy keresztül, ami komoly kihívások elé állítja a hazai energiaszektor szereplőit. A Portfolio.hu Kaderják Pétert kérdezte az elmúlt hónapok energiapiaci történéseiről.

Középpontban a rezsiügy. Portfolio.hu: Az elmúlt hónapokban a rezsivágás kapcsán abszolút középpontba került az energiaszektor. Meglátásod, avagy a REKK elemzései alapján hogyan érintette a lépés az iparágat? Kaderják Péter: Ez egy politikai döntés eredménye, ezért igazából azt a kérdést tudom feltenni magamnak, hogy az iparág szereplői közül kit milyen súllyal...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés