Előfizetői tartalom

Még 20%, és recesszióba dönti az olajár a fejlett világot

Portfolio
Hiába esett tegnap az olajár Oszama bin Laden halálhírére, a terroristavezér likvidálása nem nyugtatja meg a felfokozott olajpiaci kedélyeket - mondták közgazdászok és alapkezelők egy los angelesi konferencia panelbeszélgetésén. Roubini szerint a jelenlegi olajárakat nem a spekuláció hajtja, és amennyiben újabb 20%-os emelkedés jön, úgy a fejlett régió országai közül jópáran ismét recesszióba süllyedhetnek.

Bin Laden halála a már jelenleg is feszültségekkel teli közel-keleti és észak-afrikai helyzet instabilitásának fokozódásához vezethet, ami további olajár emelkedést generálhat. Nem szeretnék túl pesszimistának tűnni, de nem vagyok meggyőződve, hogy Oszama halálhíre az olajár csökkenésének irányába ható tényező, mondta Ruben Vardanian, a Troika Dialog vezérigazgatója....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés