Előfizetői tartalom

Még több olajat zúdíthat a világra Szaúd-Arábia

Portfolio
A dohai találkozó után visszatért az olajpiac a korábbi működési modellhez, a szaúdiak és az oroszok is jelezték a napokban, tovább növelnék kitermelésüket. A kereslet-kínálat viszonyában leginkább az amerikai termelés visszaszorulása hozhat jelentős változást, ebben viszont bízhatnak a befektetők, hiszen mostanra napi 9 millió hordó alá csökkent az amerikai olajkihozatal.

Tovább onthatják az olajat a szaúdiak és az oroszokA hétvégén kudarcba fulladtak az egyeztetések a dohai találkozón a kitermelési szintek tervezett befagyasztásáról, melyet követően két fajsúlyos olajipari nagyhatalom, Szaúd-Arábia és Oroszország is azzal fenyeget már, hogy tovább növeli termelését. Az IEA olajipari részlegének vezetője szerint az említett két ország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés