Előfizetői tartalom

Padlón az olaj - Mennyit eshet még a benzinár?

Portfolio
Az olajárak az utóbbi 1,5 évben mintegy 70 százalékot zuhantak, ez pedig nyomot hagyott a hazai üzemanyagárak összetételében is: a benzinnél és a gázolajnál is mélypontra csökkent a termelői árak bruttó kiskereskedelmi árakon belüli részaránya. Ez azt jelenti, hogy ezen időszak alatt csökkent a hazai üzemanyagáraknak a termelői árak változására való érzékenysége. Ez az olajárak további esésével még tovább csökkenhet, ez azonban nagyjából 220 forintig érdekes a benzinnél, 0 dolláros olajárnál ugyanis a jelenlegi adóterhelés és árrések mellett ekkora lenne még az ár.

Alig esett a benzin és a gázolaj áraEgyelőre nincs jele annak, hogy elérte volna az olaj a mélypontot, a Brent legutóbb 30 dollár alatt is járt, amire 2004 óta nem volt példa. Az olajárak az utóbbi 1,5 évben mintegy 70 százalékot estek, korábbi cikkünkben pedig beszámoltunk arról, hogy az ilyen ütemű olajár-esést a hazai üzemanyagárak messze nem követték le, a 95-ös benzin...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés