Előfizetői tartalom

Padlón az oroszok, felrúgják a paksi hitelszerződést?

Portfolio
Az olajárak mélybe zuhanása által okozott költségvetési nehézségek és a gazdasági recesszió miatt arra kényszerülhet Oroszország, hogy ne adjon új hitelt más államoknak - ezt jelezte egy hétfő délutáni nyilatkozatában az orosz pénzügyminiszter-helyettes. Az Interfax beszámolójából nem derül ki, hogy az új kötelezettségvállalás, illetve hitel folyósítás pontosan mit jelent a gyakorlatban, azaz vonatkozik-e a 2014 elején között magyar-orosz államközi szerződésre és az abban rögzített 10 milliárd eurós méretű orosz hitelkeretre.

A The Moscow Times rövid angol cikke szerint Szergej Sztrocsak pénzügyminiszter-helyettes a következő szavakkal fakadt ki a zuhanó olaj- és rubel árfolyam, illetve az emiatt igen nehéz költségvetési helyzet láttán:A költségvetés nyomás alatt, több mint nyomás alatt áll. Azt gondolom, hogy elérkeztünk ahhoz a ponthoz, hogy rákényszerüljünk az új hitelek folyósításának...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés