Előfizetői tartalom

Vége a dalnak! - Az olaj már csak drágább lesz?

Portfolio
Bejött a Goldman Sachs elemzőinek pár héttel ezelőtt megfogalmazott olajpiaci várakozása. A neves befektetési bank rövidtávon az árfolyam esésére kezdett játszani, mely az utóbbi napok jelentős olajáresését figyelve jól megtérülő ötletnek tűnt. Miután azonban a Goldman által hordónként 10 dollárra becsült közel-keleti feszültségek miatti kockázati prémium elillant a piacról, a szakemberek szerint helyére került az olajár. Rövidtávon korlátozottak a lehetőségei a további esésnek, míg hosszabb távon (jövő évre) az árfolyam akár ismét a 120 dolláros szintek fölé kapaszkodhat.

Pusztán spekuláció a 120 dollár feletti olajár, fogalmaztak az olajpiacon legnagyobb hatással bíró befektetési bank, a Goldman Sachs szakemberei április végén. Akkor az elemzők azt írták, hogy a Brent árfolyamának rövidtávon a 105 dolláros szintekig kellene visszacsorogni, hiszen a piac által árazott hordónkénti nagyjából 10 dolláros, észak-afrikai és közel-keleti feszültségek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés