Előfizetői tartalom

Yellen: októberben kivégzik a QE-t és korábban jöhet a kamatemelés is

Portfolio
Hamarabb jöhet a jegybanki szigorítás az Egyesült Államokban, ha a munkaerőpiac továbbra is ilyen erős fellendülést mutat - derült ki Janet Yellen Fed-elnök szenátusi meghallgatásának szövegéből. Beigazolódott az a már régóta ismert feltételezés is, hogy a Fed már októberben teljesen le akarja állítani az eszközvásárlásokat, de azt követően még egy darabig ragaszkodni fog a felvásárolt kötvényeihez. A piac érdekes módon nem reagált érdemben a jegybankelnök szavaira.

Janet Yellen Fed-elnök ma a Szenátus Banki Bizottsága előtt jelent meg, hogy számot adjon az ország monetáris politikájáról a honatyáknak. Ilyenre félévente kerül sor és a szokásokhoz híven már a meghallgatás kezdetekor közzétették a Federal Reserve oldalán a beszédének teljes szövegét. Bár a piac nem számított igazán erős megállapításokra ez alkalommal a jegybankelnök...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés