Előfizetői tartalom

Ettől állhat fejre a költségvetés

Portfolio
A Költségvetési Tanács is elkészítette saját számításait a 2013-as költségvetésre leselkedő veszélyekről. A Kovács Árpád vezette testület kalkulációi szerint az idei büdzsét övező technikai (egyes intézkedésekhez köthető) kockázatok 385 milliárd forintra rúgnak, míg a makrogazdasági folyamatokból 351 milliárd forintos kockázatot azonosítottak. Ezek egy részére van csak fedezet a költségvetésben.

Kovács Árpád KT-elnök szerint idén összejöhet a 3% alatti költségvetési hiány, de ehhez "aktív kockázatkezelésre van szükség". Mégpedig azért, mert a Költségvetési Tanács számos kockázatot azonosított, ami veszélybe sodorhatja az idei költségvetési folyamatokat. A HBLF mai konferenciáján kivetített számok szerint a KT két csoportba sorolta az idei költségvetési...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés