Előfizetői tartalom

Ez vár ránk, ha darabokra hullik az euró

Portfolio
Figyelmeztető hangvételű cikket írt a Financial Times véleményrovatába William Buiter, a Citi vezető közgazdásza. A neves elemző ugyanis a kétnapos, sokak által sorsdöntőnek titulált uniós csúcs előtt az euróövezet felbomlásának lehetséges forgatókönyveit és azok katasztrofális hatásait mutatja be. Írásában egy globális depresszió veszélyére is figyelmeztet.

Mi történik, ha széthullik az euró? - teszi fel a súlyos kérdést Willem Buiter, a Citi vezető közgazdásza a Financial Times hasábjain megjelent véleménycikkében. Az euróövezet felbomlása, még akkor is, ha csak részleges lesz egy vagy több fiskálisan és versenyképességi szempontból gyenge tagállam kiválásával, kaotikus helyzetet eredményezne. Egy teljes széthullás, ami...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés