Előfizetői tartalom

Ezermilliárdos szabálytalanságot tártak fel

Portfolio
Vagyonnyilvántartással, vagyonátadással kapcsolatos szabálytalanságokat tárt fel az Állami Számvevőszék két állami tulajdonú társaság, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. ellenőrzése során. Az elmaradt vagyonátadás a NIF Zrt. esetében 948 milliárd, a MK NZrt. esetében 95 milliárd forint értékű vagyont érintett.

Az Állami Számvevőszék úgynevezett témacsoportos ellenőrzés keretében államháztartáson kívüli, önkormányzati szektorba sorolt, állami tulajdonú gazdálkodó szervezeteket ellenőriz, melynek során az állami vagyonnal való gazdálkodás szabályszerűsége mellett azt is értékeljük, hogy a gazdálkodás kormányzati szektor hiányára és az államadósságra befolyással lévő...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés