Előfizetői tartalom

Elbuktuk a túlzott hiány eljárást: milliárdokat fagyaszthat be az EU

Portfolio
Az Európai Bizottság szerdán azt fogja kezdeményezni, hogy a következő szakaszába lépjen a Magyarország ellen nyolc éve folyó túlzott deficit eljárás - tudta meg a Bruxinfo. Brüsszel értékelése szerint hazánk nem teljesítette a pénzügyminiszteri tanács 2009-es ajánlásait, 2013-ra pedig ismét a referenciaként meghatározott 3 százalék fölé emelkedhet az államháztartás hiánya. Ezzel Magyarország egyre közelebb kerül ahhoz, hogy Brüsszel uniós források felfüggesztésével szankcionálja az országot, bár a szerdai fejlemények alapján ez továbbra is csak egy lehetőség. A források átmeneti befagyasztására még soha nem volt példa az Európai Unióban, ezért brüsszeli források szerint ezt kétszer is meggondolja az EU.

Szerdán jön a döntés Az Európai Bizottság a szerdai ülésén annak megállapítását fogja kérni a tanácstól, hogy Magyarország nem teljesítette a pénzügyminiszteri tanács 2009 nyáron hozzá intézett ajánlásait a túlzott mértékű költségvetési hiány kiigazítására. A portál keddi beszámolója szerint ezzel eldőlt, hogy az EB nem csak fenntartja a Magyarország...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés