Előfizetői tartalom

Fellegi: A miniszterelnöktől jövök, tárgyalhatok készenléti hitelről

Portfolio
Egy épp most zárult miniszterelnöki megbeszélésről érkeztünk - kezdte Giró-Szász András kormányszóvivő a tájékoztatót. Ezt követően Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter beszélt az IMF-tárgyalások kérdéséről. Tájékoztatásának egyik legfontosabb eleme, hogy a kormány most már elfogadta és kész tárgyalni egy készenléti hitelkeretről (vagyis SBA hitelkeretről, amit 2008-ban is kapott Magyarország), ha az elővigyázatossági jellegű, vagyis nem azonnali hitelfelhasználást jelent.

Látja a kormány a zuhanó forintot A mai nap folyamán a külügyminiszter úrral, a miniszterelnök úrral, a nemzetgazdasági miniszterrel és Varga Mihállyal egyeztettünk a tárgyalódelegáció mandátumának részleteiről - mondta Fellegi Tamás. A kulcsprobléma az adósság, a külföldi pénznek való kitettségünk a fő probléma - tette hozzá a tárca nélküli miniszter. Óriási...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés