Előfizetői tartalom

Fizetésképtelenséget kockáztat Ukrajna?

Portfolio
Magára irányította a figyelmet Ukrajna azzal, hogy Oroszországgal "izmozik" olcsóbb gázárakért, miközben elmulasztja beváltani az IMF-hitelért vállalat ígéreteit. Az ukrán csődkockázat megugrott, két év után újból magasabb az argentinnál, és fél év alatt annyit emelkedett, aminél többet ebben az időszakban csak Görögország tudott produkálni.

Az orosz-ukrán gázvita nem újkeletű, emlékezhetünk, hogy a 2000-es években több gázszállítási korlátozással járó konfliktus származott már ebből. Miközben újból a gázárak alkupozíciójáért folytatott vita "szezonja" van, Ukrajna nem igazán töri magát, hogy eleget tegyen az IMF-hitelért cserébe vállalt kötelezettségeinek. Ez pedig újból meglebbentette a fizetésképtelenség...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés