Előfizetői tartalom

Fontos terület került Matolcsyhoz Nagy Mártontól

Portfolio
A Hivatalos Értesítő legutóbbi számában jelent meg a Magyar Nemzeti Bank új szervezeti felépítése, amiből kiderült, hogy Nagy Márton már nem felel a pénzügyi stabilitásért, ám megmarad a hitelezésért és monetáris politikáért alelnökeként. A pénzügyi stabilitási feladatok közvetlenül az MNB elnökéhez kerültek, a Makroprudenciáls politikáért felelős ügyvezető igazgató feladatkörébe. A múlt héten a tőzsdeelnöki pozícióról mondtott le Nagy, vagyis a több fontos funkciót betöltő szakember hatásköre egyre szűkül.

A Hivatalos Értesítő pénteki számában jelent meg "A Magyar Nemzeti Bank elnökének 2/2017. (III. 3.) MNB utasítása a Magyar Nemzeti Bank Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló 1/2017. (II. 28.) MNB utasítás módosításáról" című dokumentum. A Matolcsy György jegybankelnök által jegyzett utasítás érdekessége, hogy rendelkezéseit 2017. február 21-től kell alkalmazni...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés