Előfizetői tartalom

Gyenge volt a magyar GDP-növekedés

Portfolio
Tavaly az utolsó negyedévben a magyar gazdaság teljesítménye 1,5%-kal haladta meg az egy évvel korábbit. A ma megjelent részletes GDP-adatközléskor sem ezt az adatot, sem pedig a 2016-os éves átlagos 1,8%-os bővülést nem módosította a KSH az előzetes becsléséhez képest. A tavalyi az utóbbi négy év leggyengébb gazdasági növekedése volt, pedig a mezőgazdaság még sokat menteni is tudott az eredményen. Az uniós források ideiglenes elapadása miatt 2016 a beruházások fekete éve volt. Az idén erősödni fog a konjunktúra, köszönhetően az EU-pénzek újbóli felpörgésének, illetve a lakossági fogyasztás dinamikus bővülésének.

A negyedik negyedév - hasonlóan az egész évéhez - gyenge növekedést hozott, az előző negyedévhez képest mért 0,4%-os dinamika nem jelent felzárkózási pályát a magyar gazdaságnak. Az 1,5%-os éves indexet az is lefelé húzta, hogy amíg 2015 végén (a viszonyítási időszakban) a kormányzat valóban rengeteg uniós és állami forrást szórt ki a gazdaságba, addig tavaly az utolsó...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés