FONTOS Nagy ígéretekkel indult, de súlyos kudarcot vallott Oroszország békemisszója – Mi lesz így a két ősellenség konfliktusából?
 
Előfizetői tartalom

Ha itt meghúzom, akkor ott... - Tények és tévhitek a magyar gazdaságról

Portfolio
Magyarország viszonylag friss és még most sem stabil szerkezetű piacgazdaság, ezért meglehetősen bizonytalan és nehézkes jóslatokba bocsátkozni a tekintetben, hogy egy-egy intézkedés pontosan milyen hatást vált ki. Pedig kísérletek vannak, leginkább a jegybankban és a Költségvetési Tanácsnál tesznek erőfeszítéseket arra, hogy feltárják a gazdaság belső mozgatórugóit. Utóbbi intézmény a modelljét egyedülálló módon nyilvánossá is tette, így most alkalmunk nyílhat ennek tanulmányozására. Ez a választások előtt különösen hasznos lehet, hiszen néha a pártok ígéreteinek nagyságrendjével sincsenek tisztában a választók. Mindenesetre néhány könnyűnek tűnő megoldással kapcsolatos reményt szertefoszlathatunk.

Ha nagyobb a növekedés.... Az utóbbi időben többen is (például Bajnai Gordon miniszterelnök is) azt mondták, hogy egy jobb növekedés sokat segíthet a költségvetésen. Lehet, hogy ez csak egy hiú ábránd? A Költségvetési Tanács több gazdasági fejleményre is végzett érzékenységvizsgálatot, tanulságos eredményekkel. Az egyik fő következtetés, hogy nem mindegy, hogy miből...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés