Előfizetői tartalom

Hahó! A bevándorlók nem elveszik, hanem hozzák a munkahelyeket!

Portfolio
A magyar politikai vezetés számára rendkívül tanulságos tanulmány jelent meg a bevándorlásról, ami egészen konkrétan arra a következtetésre jut, hogy a bevándorlók munkahelyeket teremtenek. Méghozzá többet, mint ahányan jönnek! Sőt, emellett emelik a helyi bérszínvonalat is, vagyis a helyi munkavállalók is jól járnak a bevándorlással.

Minden egyes bevándorló 1,2 munkahelyet teremt, amit ráadásul többnyire a helyiek töltenek be - állítja amerikai adatokon végzett empirikus kutatására hivatkozva Gihoon Hong és John McLaren, akik az Indiana University és a University of Virginia kutatói. Tanulmányukban arra fókuszáltak, hogy a bevándorlók megérkezésével, illetve az ő általuk megnövelt piaci kereslettel...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés