Előfizetői tartalom

Hajnalban szavaztak: fájdalmas megszorítások várnak ránk

Jövőre az állam 14 340,9 milliárd forintot szed be, és közben az előirányzatok szerint 14 917,1 milliárd forintot oszt szét különböző célokra a kedd hajnalban megszavazott 2012. évi költségvetési törvény értelmében. Az államháztartás központi alrendszerének pénzforgalmi szemléletű hiánya tehát 576 milliárd forintot tehet ki. A kormány az utolsó pillanatban zárószavazás előtti módosító indítvánnyal reálisabb alapokra helyezte a költségvetést, ám még így is számos kockázat övezi a végső cél megvalósulását, a 2,5%-os GDP-arányos hiánycél teljesülését. Pedig ettől is függ többek között, hogy megszűnik-e Magyarország ellen nyolc év után az uniós túlzott deficit eljárás.

A parlamenti képviselők által kedd hajnalban 255 igen 48 nem ellenében elfogadott jövő évi költségvetési törvény értelmében az állam (központi alrendszere) 14 340,9 milliárd forintos bevételből gazdálkodhat, míg a kiadásokat 14 917,1 milliárd forintra tervezték. Vagyis a hiány pénzforgalmi szemléletben 576 milliárd forintra csökken az idei, sokadszorra módosított 1517...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés