Előfizetői tartalom

Hamarosan jöhet Magyarország felminősítése

Portfolio
A Bank of America Merrill Lynch elemzőház 2020-ig vizsgálta meg hazánk és a közép-kelet-európai régió potenciális bővülését: Magyarország növekedési kilátásai a legbizonytalanabbak, tekintettel arra, hogy nem tudni, milyen következményekkel jár majd a kormány az Egyesült Államokkal és az Európai Unióval való szembenállása. Az elkövetkezendő 5 évben átlagosan 1,5 százalékra becsülik a potenciális növekedést az elemzők, megjegyezve, hogy idén és jövőre a tényleges gazdasági teljesítmény ettől felfele eltérve akár a 3 százalékot is elérheti. Jó hír, hogy idén ismét befektetési kategóriába kerülhet a magyar állam, rossz pedig, hogy csak nálunk nem csökkent a szegénység.

A válság óta sok minden jelentősen megváltozott a közép-kelet-európai gazdaságokban. A háztartások eladósodottsága és a devizahitelek aránya is jelentősen mérséklődött a régióban, különösen Magyarországon, ahol a devizahitelek forintosításának köszönhetően 70 százalékról 3 százalékra csökken a devizaárfolyam-kockázatot hordozó hitelek aránya az elemzők becslései...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés