Előfizetői tartalom

Harmadával (!) zuhant az építőipar

Portfolio
Márciusban az építőipari termelés volumene 6,3%-kal elmaradt az előző havitól. Az újabb méretes visszaesés meglepetésnek mondható abból a szempontból, hogy februárban már stabilizálódni látszott az év eleji óriási zuhanás. Úgy tűnik azonban, hogy eddig nem láttuk az uniós támogatások visszaesése miatti teljes hatást, hiszen az eddig éves alapon 20% körüli zsugorodás 33,9%-ra nőtt.

Mindkét építményfőcsoport termelésének volumene csökkent az előző év azonos időszaki, magas bázishoz viszonyítva: az épületeké 18,8 , az egyéb építményeké 52,4%-kal. A visszaesést elsősorban az uniós forrásból végzett munkák 2015. végi befejeződése okozta. A legnagyobb mértékben az út- és vasútépítő vállalkozások termelése maradt el az előző év azonos időszakitól.A...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés