Előfizetői tartalom

Hatalmasat robbant a felsőoktatási bomba

Portfolio
Magyar szempontból a hét legnagyobb horderejű híre a kormány által tervezett drasztikus, kiszivárgott átalakítási terv a felsőoktatás rendszerében, amelytől részben a felkorbácsolt indulatok láttán rögtön igyekeztek visszalépni a vezető politikusok. Kiemelten fontos volt még az, hogy a héten másodszorra is elmeszelte az Alkotmánybíróság a visszamenőleges hatályú 98%-os különadóról szóló törvényt, illetve a rendvédelmi dolgozók pénteken újabb nagyszabású tüntetést tartottak a parlamentnél. Kiemelten fontos volt és a magyar autósok szempontjából kedvező hír, hogy hatalmasat zuhant az olaj ára a héten, ami olcsóbbá teheti a tankolást, a frankhitelesek azonban ismét feszült napokat élhettek át.

Felsőoktatási "bomba" robbant A felsőoktatás rendszerének átalakításáról hónapok óta zajló vita után hatalmasat szólt az a hét közepén kiszivárgott kormányzati terv, amely szerint a mostani 29 állami fenntartású felsőoktatási intézmény helyett mindössze 16 maradna (12 egyetem és négy főiskola) az országban a bezárások és összevonások után. Az első hír szerint...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés