Előfizetői tartalom

Heim: Egy örvény szélén vagyunk, békét kell kötni

Portfolio
"A bizalmat helyre kell állítani, békét kell kötni a piacokkal, a bankrendszerrel, a befektetőkkel, a spekuláns-tolvaj szavakat el kell felejteni. Békés korszak kell, nem lehet harci díszben mindenkivel összeveszni, ehhez kicsik vagyunk, ezt még Kína sem engedheti meg magának" - fogalmazott Heim Péter, a Századvég Gazdaságkutató elnöke a Gazdasági Rádió Nap Vendége műsorában tegnap este. Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter tegnapi megszólalását már ez irányba tett lépésként értékelte. "Higgadtság, békés kommunikáció, viselkedés kell" - fogalmazott.

A tegnapi aukcióra utalva azt mondta: 10 százalékos állampapír kamatokat nem lehet finanszírozni hosszú távon. "Egy örvény szélén vagyunk, kérdés, bele akarunk-e ugrani, vagy pedig komoly makrogazdasági, gazdaságpolitikai fordulatot hajt végre az ország".Kapcsolódó cikkünk2012.01.05Gyilkos áron adtunk el kincstárjegyeketHeim Péter szerint "az IMF-et nem kell ördögként beállítani"....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés