Előfizetői tartalom

Heim nem nyúlna a szokatlan jegybanki eszközökhöz

MTI
Megoszlottak a vélemények a monetáris politika jövőjéről, a "Merre tovább, MNB?" elnevezésű szerdai fórumon felszólalók közül Heim Péter szerint Magyarországon nem érdemes nem konvencionális monetáris eszközöket alkalmazni, Csillag István úgy vélte, hogy az új jegybankelnök kinevezése egyben új módszereket is jelent, Barcza György szerint pedig egy jegybankár teljesítményét az infláció mértékével lehet mérni.

Heim Péter, a Századvég Gazdaságkutató igazgatóságának elnöke a Republikon Intézet Merre tovább, MNB? címmel a jegybanki szerepváltozás lehetséges következményeiről rendezett konferenciáján irrelevánsnak nevezte, hogy ki lesz a Magyar Nemzeti Bank új elnöke. Inkább az a meghatározó, hogy a szervezet fenntartja-e inflációs célkövetési rendszerét, és ha igen, akkor milyen...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés