Előfizetői tartalom

Hetente robbant óriásbombákat a magyar kormány

Portfolio
A radikális átalakításokat vázoló, múlt héten napvilágot látott felsőoktatási csomag után a héten újabb nagy hatású témák jelentek meg a kormány felől: egyrészt kiderült, hogy a most eleve lefelezett idejű passzív táppénzt is megszűntetné a kormány, másrészt olyan jelzések láttak napvilágot, hogy mégsem lehet mérget venni a szuperbruttó adóalap konvergencia programban megígért jövő évi lefelezésére. Az is nagy horderejű, a héten kiszivárgott ügy, miszerint az ősszel megszülető önkormányzati törvény drasztikus átalakításokat okozna a teljes szektorban. Erre jó példa, hogy előfordulhat: Budapesten eltűnnek majd a kerületek. Az is komoly átalakítást jelentene majd, hogy a tanárok fizetését és a különféle segélyeket közvetlenül az állam fizetné, nem az önkormányzatok.

Újabb bombákat kaptunk a héten A felsőoktatás tervezett átalakítása továbbra is nagy vitákat kavar a közéletben is, az eredetileg bezárásra ítélt budapesti Corvinus Egyetem például egyértelműen elkezdett küzdeni a fennmaradásért. Bombaként robbant a hír, miszerint az áprilistól 90 napról 45 napra csökkenő passzív táppénzt megszűnteti a kormány, ráadásul az orvosok...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés