Előfizetői tartalom

Hideget és meleget is kapott a nyakába a kormány

Portfolio
Január közepe óta és még ezen a héten is számos dicsérő vélemény látott napvilágot Magyarországról a kormány által tervezett februári költségvetési intézkedések hallatán, az utóbbi napokban azonban újra felerősödtek a kritikus hangok. Főként a Nemzetközi Valutaalap (IMF) felőli bírálatok voltak erősek, ezekre azonban keményen visszatámadott a kormány. A héten lejárt a magánnyugdíjpénztári átlépésekre adott idő, a több mint 100 ezer fő maradása 97%-os visszalépési arányt jelentett, amelyet Orbán Viktor kormányfő példátlan nemzeti összefogásnak nevezett, az IMF viszont a módszert kvázi államosításnak tartotta. A napokban egyébként váratlanul bejelentettek egy áramár-emelést és egy 250 milliárdos költségvetési tartalékalap szükségességét is.

100 ezer bátor ember A hét első napján, január 31-én lejárt a magánnyugdíjpénztári rendszerben maradásról, illetve az állami rendszerbe visszalépésről szóló döntés és a végleges adatok szerint kissé több mint 100 ezren maradtak a pénztárakban. Õket Orbán Viktor kormányfő bátornak nevezte, a visszalépők 2,9 milliós táborát pedig példátlan nemzeti összefogásnak...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés