Előfizetői tartalom

Hova meneküljünk, ha már a frank sem az igazi?

A svájci frank és a japán jen rendkívüli ereje ellen egyre nagyobb erőket mozgósítanak a jegybankok, a gyengülés veszélye pedig egyre többeket elriaszthat attól, hogy ezekbe a klasszikusnak tartott menedék devizákba vigyék a pénzüket a piaci feszültségek idején. Mivel az amerikai dollár és az euró jövőbeli értékállóságát is sok kérdőjel övezi, egyre több befektetőben merül fel az a kérdés, hogy milyen más, eddig kevésbé fókuszban lévő devizák jöhetnek még szóba. Mostani összeállításunkban - amely a biztonságos menedékekről szóló cikksorozatunkhoz tartozik - ezt a témát járjuk körbe. Cikkünk első részében előbb azokat a tényezőket vesszük sorra, amelyek a menedék deviza státuszhoz szükségesek, illetve a bevezetőben jelzett négy fontosabb deviza melletti és elleni érveket sorakoztatjuk fel. A cikk második része majd a további lehetséges célpontok tulajdonságait mutatja be.

A biztonságos menedékekről szóló cikksoroztunkban eddig megjelent elemzéseink:Kapcsolódó cikkünk2011.08.23Miért számít biztonságos menedéknek az arany?2011.08.25Tényleg biztonságos menedék az ingatlan? - Ezt nem árt tudni Mi kell a vonzerőhöz?. Menedékdeviza - halljuk gyakran a kifejezést, de mielőtt a potenciális célpontok előnyeit és hátrányait bemutatjuk, érdemes röviden...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés