Előfizetői tartalom

Így drágult az élet Magyarországon

Portfolio
Tavaly az év folyamán 0,4 százalékkal drágult az élet Magyarországon - derül ki a KSH ma közzétett decemberi inflációs adataiból. Az elemzők előzetesen 0,5 százalékos decemberi árindexre számítottak, tehát az október-novemberi 0,9 százalékról képest még a várakozásoknál is kissé nagyobb mértékben esett a mutató. Ez egyébként 43 éves inflációs mélypontot jelent.

Az inflációcsökkenést alapvetően az okozta, hogy a rezsicsökkentés hatásának zöme decemberben jelentkezett a számlákban. A teljes hatás önmagában 0,8-1 százalékpontos esést jelentett volna az árindexben, ám egyrészt a hatás kis része már előző hónapban megjelent, másrészt az üzemanyagok drágulása ellensúlyozta valamelyest a csökkentő hatást. Így aztán arra nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés